Nieuwigheden

Update 11.11.0

Kaspersky Endpoint Security 11.11.0 voor Windows beschikt over de volgende functies en verbeteringen:

1. Component Log Inspectie voor servers is toegevoegd. Log Inspectie bewaakt de integriteit van de beschermde omgeving op basis van de inspectieresultaten van het Windows-gebeurtenislogboek. Wanneer het programma tekenen van atypisch gedrag in het systeem detecteert, informeert het de beheerder, omdat dit gedrag kan wijzen op een poging tot cyberaanval.
  2. Component integriteitsmonitor voor bestanden toegevoegd voor servers. Integriteitsmonitor voor bestanden detecteert wijzigingen in objecten (bestanden en mappen) in een bepaald bewakingsgebied. Deze wijzigingen kunnen wijzen op inbreuk van de computerbeveiliging. Wanneer objectwijzigingen worden gedetecteerd, informeert jet programma de beheerder.
  3. De interface met waarschuwingsdetails voor Kaspersky Endpoint Detection and Response Optimum (EDR Optimum) is verbeterd. De onderdelen van de keten van dreigingsontwikkeling zijn op elkaar afgestemd, de schakels tussen de processen in de keten overlappen elkaar niet meer. Dit maakt het gemakkelijker om de evolutie van de dreiging te analyseren.
  4. De prestaties van het programma zijn verbeterd. Hiervoor wordt de verwerking van netwerkverkeer door het onderdeel Network Threat Protection component geoptimaliseerd.
  5. De optie upgrade Kaspersky Endpoint Security zonder herstarten werd toegevoegd. Dit verzekert een ononderbroken werking van servers bij het upgraden van het programma. U kunt het programma upgraden zonder opnieuw te starten vanaf versie 11.10.0. U kunt patches installeren zonder opnieuw te starten vanaf versie 11.10.0.
  6. De taak Virusscan kreeg een nieuwe naam in de Kaspersky Security Center Console. Deze taak is nu genaamd malware-scan.

Update 11.10.0

Kaspersky Endpoint Security 11.10.0 voor Windows beschikt over de volgende functies en verbeteringen:

1. Ondersteuning van externe referentieproviders voor Single Sign-On met Kaspersky Full Disk Encryption is toegevoegd. Kaspersky Endpoint Security controleert het wachtwoord van de gebruiker voor ADSelfService Plus en werkt de gegevens voor Authentication Agent bij als de gebruiker bijvoorbeeld zijn wachtwoord wijzigt.
  2. De optie werd toegevoegd om de door Cloud Sandbox-technologie gedetecteerde bedreigingen weer te geven. Deze technologie is beschikbaar voor gebruikers van Endpoint Detection and Response-oplossingen (EDR Optimum of EDR Expert). Cloud Sandbox is een technologie waarmee u geavanceerde bedreigingen op een computer kunt detecteren. Kaspersky Endpoint Security stuurt verdachte bestanden automatisch door naar Cloud Sandbox voor analyse. Cloud Sandbox voert deze bestanden uit in een geïsoleerde omgeving om kwaadaardige activiteiten te identificeren en over hun reputatie te beslissen.
  3. Er werd aanvullende informatie over bestanden toegevoegd aan waarschuwingsgegevens voor EDR Optimum-gebruikers. IOC-incidentkaarten bevatten nu informatie over de vertrouwensgroep, digitale handtekening en distributie van het bestand en andere informatie. U kunt ook rechtstreeks vanuit de waarschuwingsgegevens naar de gedetailleerde bestandsbeschrijving gaan de Kaspersky Threat Intelligence Portal (KL TIP).
  4. De prestaties van het programma zijn verbeterd. Om dit te doen, hebben we de werking van de achtergrondscan geoptimaliseerd en de mogelijkheid toegevoegd om scantaken in de wachtrij te plaatsen als de scan al actief is.

Update 11.9.0

Kaspersky Endpoint Security 11.9.0 voor Windows beschikt over de volgende functies en verbeteringen:

1. Nu kunt u een service-account maken voor een authenticatie-agent wanneer u Kaspersky Disk Encryption gebruikt. De service-account is nodig om toegang te krijgen tot de computer, bijvoorbeeld wanneer de gebruiker het wachtwoord vergeet. U kunt de service-account ook gebruiken als reserve-account.
  2. Kaspersky Endpoint Agent distributiepakket maakt niet langer deel uit van de programmadistributiekit. Om oplossingen voor Detection and Response te ondersteunen, kunt u de ingebouwde agent van Kaspersky Endpoint Security gebruiken. U kunt indien nodig het Kaspersky Endpoint Agent-distributiepakket downloaden van de Kaspersky Anti Targeted Attack Platform-distributiekit.
  3. De interface met detectedetails voor Kaspersky Endpoint Detection and Response Optimum (EDR Optimum) is verbeterd. Threat Response-functies hebben nu tooltips. Een stapsgewijze instructie om de beveiliging van de bedrijfsinfrastructuur te waarborgen wordt ook weergegeven wanneer er risico's worden gedetecteerd.
  4. Nu kunt u Kaspersky Endpoint Security voor Windows activeren met een Kaspersky Hybrid Cloud Security-licentiecode.
  5. Nieuwe evenementen toegevoegd over het maken van verbinding met domeinen met niet-vertrouwde certificaten en scanfouten van versleutelde verbindingen.

Update 11.8.0

Update 11.7.0

Update 11.6.0

Update 11.5.0